.

1. OMEJITEV ODGOVORNOSTI
2. OMEJENA PRAVICA UPORABE
3. REGISTRACIJA UPORABNIKOV
4. ZAŠČITA ZASEBNOSTI IN VARSTVO OSEBNIH PODATKOV
5. POSTOPEK NAROČILA OZ. NAKUPA
6. VRAČILO BLAGA IN REKLAMACIJE
7. CENE
8. NAČINI PLAČILA V SPLETNI TRGOVINI WWW.BIZO.SI
9. PAKIRANJE IN DOSTAVA
10. DOBAVNI ROK
11. PRAVILNIK SPLETNIH NAGRADNIH IGER BIZO
12. PIŠKOTKI NA STRANI

Vsebina spletnih strani www.bizo.si je last družbe BIZO, Poslovne storitve Darko Jeličić s.p., Varpolje 30, 3332 Rečica ob Savinji, Slovenija (v nadaljevanju: BIZO, Poslovne storitve Darko Jeličić s.p.). Z uporabo spletnih strani www.bizo.si uporabniki sprejemajo objavljene splošne pogoje poslovanja. BIZO, Poslovne storitve Darko Jeličić s.p. in uporabniki s splošnimi pogoji urejajo tudi medsebojne obveznosti pri nakupih v spletni trgovini www.bizo.si

Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z veljavno slovensko zakonodajo.

BIZO, Poslovne storitve Darko Jeličić s.p. si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev na spletnih straneh www.bizo.si kadarkoli in brez predhodnega obvestila. Vse spremembe splošnih pogojev so za uporabnike zavezujoče.

1. OMEJITEV ODGOVORNOSTI

BIZO, Poslovne storitve Darko Jeličić s.p. ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletnih strani www.bizo.si in vanje vključenih vsebin. BIZO, Poslovne storitve Darko Jeličić s.p. si pridržuje pravico kadarkoli spreminjati vsebino spletnih strani brez predhodnega obvestila in ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice teh sprememb. BIZO, Poslovne storitve Darko Jeličić s.p. si prizadeva predstaviti kar najbolj točne in ažurne informacije, toda morebitnih napak na strani www.bizo.si glede cen, dobavnih rokov, opisov izdelkov idr. ne izključuje in zanje ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti. Kupec blaga, kupljenega v spletni trgovini www.bizo.si, ima pravico do vračila ali reklamacije (glej točko 1.6.). Fotografije artiklov so simbolične in morda ne predstavljajo dejanskega stanja (barve, materiali idr.)

2. OMEJENA PRAVICA UPORABE

Obiskovalci lahko vsebine spletnih strani www.bizo.si uporabljajo izključno v osebne in nekomercialne namene. Vsebine so avtorsko zaščitene. Kakršnakoli druga uporaba, kopiranje, objava in distribucija spletnih vsebin ali njihovih posameznih delov je brez dovoljenja BIZO, Poslovne storitve Darko Jeličić s.p. prepovedana.

3. REGISTRACIJA UPORABNIKOV

V spletni trgovini www.bizo.si se lahko prijavite kot registriran uporabnik. Vsebine spletne trgovine so dostopne tudi anonimnim neregistriranim uporabnikom (gostom). Registrirani uporabniki v postopku registracije posredujejo zahtevane podatke. Vsak registriran uporabnik dobi svoje uporabniško ime in geslo, ki je tajno. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo s svojim uporabniškim imenom in z geslom upravljal izključno sam oz. od njega pooblaščena oseba. Vsak uporabnik samostojno odgovarja za vsebine, ki jih vpiše na straneh www.bizo.si.

4. ZAŠČITA ZASEBNOSTI IN VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na straneh www.bizo.si ali kako drugače (preko e-pošte, telefona idr.), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Osebne podatke bo BIZO, Poslovne storitve Darko Jeličić s.p. varovala ter preprečevala njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Uporabnik izrecno dovoljuje posredovanje zbranih osebnih podatkov tretjim osebam in pogodbenih obdelovalcem z namenom izvršitve uporabnikovega naročila.

5. POSTOPEK NAROČILA OZ. NAKUPA

Na spletni strani www.bizo.si je možen nakup izdelkov, predstavljenih v spletni trgovini www.bizo.si .

Naročilo v spletni trgovini www.bizo.si je oddano, ko uporabnik prejme avtomatsko elektronsko obvestilo. To elektronsko obvestilo ni potrdilo, da je izdelek na zalogi ali da se je pričela vršiti odprema. Naročilo bo potrjeno najkasneje v 2 delovnih dneh po oddaji naročila in to z novim elektronskim obvestilom o potrditvi naročila.

V primeru, da naročenega izdelka ni na zalogi ali da naročila ni mogoče izvesti zaradi drugih razlogov, bo uporabnik obveščen po elektronski pošti.

BIZO, Poslovne storitve Darko Jeličić s.p. bo potrjena naročila obravnavala kot nepreklicna. V primeru napake lahko kupec brez dodatnih stroškov naročilo prekliče v času do prejema elektronskega obvestila, da je naročilo potrjeno.

BIZO, Poslovne storitve Darko Jeličić s.p. lahko naročilo zavrne, če sumi, da je prišlo do zlorabe spletnih strani www.bizo.si .

Z izvedbo naročila kupec potrjuje, da je bil seznanjen s celotnim besedilom splošnih pogojev in da je bil nanje izrecno opozorjen pred oddajo naročila.

Pogodba o nakupu je s kupcem iz Slovenije sklenjena v slovenskem jeziku, z ostalimi kupci pa v slovenskem in angleškem jeziku, pri čemer je zavezujoča slovenska različica pogodbe.

Pogodba o nakupu je shranjena pri BIZO, Poslovne storitve Darko Jeličić s.p., kupec lahko do nje v vsakem trenutku dostopa tudi preko svojega računa v spletni trgovini.

Za pogodbo o nakupu in tolmačenje teh pogojev se uporablja pravo, veljavno na območju Republike Slovenije, v primeru morebitnega spora, ki bi izviral iz pogodbe o nakupu in/ali teh pogojev, pa je pristojno sodišče v Ljubljani.

6. VRAČILO BLAGA IN REKLAMACIJE

Kupec ima pravico, da v 15 dneh po prejemu blaga BIZO, Poslovne storitve Darko Jeličić s.p. pisno sporoči odstop od pogodbe, in sicer na e-naslov [email protected] ali na drug z zakonom določen način. Ob vračilu morajo biti izdelki nerabljeni, nepoškodovani, količinsko nespremenjeni in v nepoškodovani originalni embalaži. Vrnjeno blago se mora nahajati v zaščitni kartonasti embalaži (enaka kot vam je bila poslana s strani podjetja).

Vračilu je potrebno obvezno priložiti tudi kopijo originalnega računa. Kupec mora nato blago vrniti podjetju v 30 dneh po pisnem sporočilu na naslov: BIZO, Poslovne storitve Darko Jeličić s.p. Varpolje 30, 3332 Rečica ob Savinji, Slovenija. Stroške vračila blaga krije kupec.

BIZO, Poslovne storitve Darko Jeličić s.p. vrne celotno kupnino po prejemu vrnjenega blaga.

BIZO, Poslovne storitve Darko Jeličić s.p. odgovarja za stvarne napake kupljenih izdelkov v spletni trgovini www.bizo.si . Kupec sporoči reklamacijo na e-naslov [email protected] ali drug z zakonom določen način. Priložiti je potrebno originalni račun. BIZO, Poslovne storitve Darko Jeličić s.p. bo v petih delovnih dneh po pisnem sporočilu kupca potrdil prejem reklamacije in mu sporočila, kako bo potekal postopek obravnave reklamacije.

7. CENE

Vse cene so v evrih (EUR) in so vezane na državo. Za kupce iz držav Evropske unije cene vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Za kupce iz držav, ki niso članice Evropske unije, se davek na dodano vrednost (DDV) ne obračuna, so pa ti kupci dolžni poravnati vse stroške, povezane z uvoznim carinjenjem blaga, vključno z vsemi uvoznimi dajatvami, skladno z veljavno zakonodajo države uvoza, o čemer so izrecno opozorjeni pri nakupu.

Pri nakupu veljajo cene in popusti v trenutku oddaje naročila.

Cene veljajo do objave novega cenika v spletni trgovini www.bizo.si .

Roki veljavnosti akcijske ponudbe v spletni trgovini www.bizo.si so navedeni v spletni trgovini www.bizo.si .

Navedene cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini www.bizo.si in se lahko razlikujejo od cen na prodajne mestu BIZO, Poslovne storitve Darko Jeličić s.p.

8. NAČINI PLAČILA V SPLETNI TRGOVINI WWW.BIZO.SI

Za kupce v Sloveniji sta možna dva načina plačila:

a) plačilo po povzetju

Kupnino plača kupec poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga.

b) plačilo z bančno transakcijo na TRR podjetja BIZO, Poslovne storitve Darko Jeličić s.p.

Do plačila celotne kupnine ostanejo izbrani artikli v lasti BIZO, Poslovne storitve Darko Jeličić s.p.

c) plačilo s PayPal računom ali kreditnimi karticami preko PayPal Sistema.

Pri plačilu s PayPal računom ali kreditnimi karticami (Visa, American Express, Mastercard, VisaElectron) poteka plačilo preko ponudnika: www.paypal.com, ki velja za varen, hiter in anonimni sistem spletnega plačevanja s kreditnimi karticami, v realnem času, ob takojšni internetni avtorizaciji. Pri izbiri plačila preko PayPal sistema vas bo spletni vmesnik preusmeril na varno stran PayPala. Izpolnili boste plačilni obrazec ter po zaključku procesa preverili vse navedene podatke in potrdili plačilo. Po vaši potrditvi vas bo sistem vrnil na našo spletno stran.

Če je plačilo uspešno potrjeno, vas sistem preusmeri nazaj na spletno stran www.bizo.si in na elektronski naslov prejmete podatke o naročilu (nakupu).

9. PAKIRANJE IN DOSTAVA

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije in njenih korespondenčnih partnerjev v posameznih državah.

Za dostavo in pakiranje se zaračunan pavšalni znesek 5€. V spletni podajalni bodo potekala časovno omejena akcijska obdobja, v katerih bomo našim obiskovalcem omogočili brezplačno dostavo. Promocijska obdobja bodo vidno izpostavljena na sami spletni strani.

BIZO, Poslovne storitve Darko Jeličić s.p. ne prevzema odgovornosti za morebitne zamude s strani dostavljavca.

Podjetje BIZO, Poslovne storitve Darko Jeličić s.p. si pridružuje pravico, da lahko cenik dostave kadarkoli spremeni. Prav tako lahko BIZO, Poslovne storitve Darko Jeličić s.p. izbere drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo učinkoviteje izvedeno.

10. DOBAVNI ROK

Rok dobave blaga v Sloveniji je 3-7 delovnih dni.

11. PRAVILNIK SPLETNIH NAGRADNIH IGER BIZO, Poslovne storitve Darko Jeličić s.p.

Organizator nagradnih iger je podjetje BIZO, Poslovne storitve Darko Jeličić s.p., Varpolje 30, 3332 Rečica ob Savinji, Slovenija. 


1. Pogoji sodelovanja 
V nagradni igri lahko sodelujejo vsi državljani Republike Slovenije (fizične osebe), razen tistih, ki so zaposleni pri organizatorju te nagradne igre.

2. Kako sodelovati v nagradni igri

Odgovorite na nagradno vprašanje, če je le-to postavljeno in vpišite obvezne podatke (ime, e-naslov).

3. Podelitev nagrad 

Nagrado prejme tisti, ki ga bo določil računalniški žreb ob prisotnosti 3 članske komisije. V nagradni igri sodelujejo vsi pravilno poslani odgovori, ki ustrezajo pogojem, navedenim pod točko 2. in ki bodo prispeli do konca trajanja posamezne nagrade igre. Nagradno žrebanje bo potekalo prvi delovni dan po koncu nagraden igre v prostorih podjetja BIZO, Poslovne storitve Darko Jeličić s.p.

4. Izplačilo nagrade v gotovini in prenos nagrade 

Zamenjava nagrade za gotovino ni možna. Prenos nagrade na tretjo osebo ni možen.

5. Davki in akontacija dohodnine

Podjetje BIZO, Poslovne storitve Darko Jeličić s.p. bo za nagrade, ki po vrednosti presegajo 42 EUR  plačalo akontacijo dohodnine. Nagrajenec bo pred prejemom nagrade posredoval osebne podatke: ime in priimek, naslov, davčno št. in telefonsko številko. Podjetje BIZO bo plačalo akontacijo dohodnine v vrednosti nagrade.

6. Obvestilo in dostava nagrad

Pred izročitvijo nagrad organizator nagradne igre kontaktira nagrajence, da mu v roku 30 dni posredujejo še preostale potrebne osebne podatke: ime in priimek, naslov, telefonsko številko. Prejemnik nagrade bo le-to nato prejel po pošti.

7. Odgovornost

Organizator ne nosi nobene odgovornosti, niti ne sodeluje v sporih glede lastništva izžrebanih nagrad. Organizator bo nagrado v skladu s pravili izročil osebi, ki bo navedena na izpolnjenemu obrazcu. Organizator ne prevzema nobene in nikakršne odgovornosti za kakršno koli škodo, ki bi nastala kot posledica prevzema in koriščenja nagrade, s čimer se sodelujoči s pristopom k tej nagradni igri izrecno strinjajo. V primeru okoliščin, na katere organizator ne more vplivati (višja sila), organizator lahko odpove nagradno igro. O tem mora prek medijev obvestiti udeležence. V takšnem primeru udeležencem ne odgovarja za nastalo škodo.

8. Pravila nagradne igre

S sodelovanjem v nagradni igri udeleženci potrjujejo, da so seznanjeni s temi pravili in se zavezujejo, da bodo ravnali v skladu s pravili nagradne igre. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti, štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki.

9. Uporaba osebnih podatkov

Nagrajenci nagradne igre dovoljujejo objavo posredovanih osebnih podatkov (imena in priimka) na spletni (www.bizo.si) in facebook (https://www.facebook.com/BIZO-1026169507406049/). Seznam nagrajencev hrani podjetje BIZO, Poslovne storitve Darko Jeličić s.p., Varpolje 30, 3332 Rečica ob Savinji, Slovenija. S sodelovanjem v nagradni igri udeleženec nagradne igre dovoli organizatorju zbiranje, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. I. RS, št. 86/2004, 67/2007).

10. Preklic sodelovanja

Sodelujoči lahko kadarkoli zahteva preklic sodelovanja v nagradni igri. Odstranitev sodelujoči zahteva pisno na naslov organizatorja: BIZO, Poslovne storitve Darko Jeličić s.p., Varpolje 30, 3332 Rečica ob Savinji, Slovenija.

11. Reševanje pritožb

Vse pritožbe in reklamacije rešuje organizator nagradne igre. V primeru utemeljenih pritožb se organizator zavezuje, da jih bo odpravil v čim krajšem času in o tem obvestil udeleženca.

12. Končne določbe

Organizator si pridržuje pravico sprememb pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. O vseh spremembah in novostih nagradne igre bo organizator sodelujoče obveščal z objavami na Facebook strani Bizo (https://www.facebook.com/BIZO-1026169507406049/)

12. PIŠKOTKI NA STRANI

Piškotki so tekstovne datoteke, ki se shranijo na uporabnikovem računalniku in omogočajo analize o uporabnikovem obisku, številu obiskov in kaj ga zanima v teh obiskih. V piškotku so osnovni podatki o uporabnikovem obisku določene spletne strani, in sicer (npr. ime obiskovane spletne strani, ki jo opravi v svetovnem spletišču) vsebina piškotka se shrani v računalniku uporabnika v posebnem direktoriju. Nastavitve piškotkov na tej spletni strani imajo avtomatsko nastavitev »omogoči vse piškotke«, da bi vam omogočili najboljšo uporabniško izkušnjo. Če boste brskali po strani brez spreminjanja teh nastavitev soglašate s to nastavitvijo – v primeru, da bi želeli, lahko spremenite svoje nastavitve kadarkoli na dnu spletne strani s klikom na »nastavitve piškotkov«. Piškotke z določenimi nastavitvami brišete, izključujete oziroma jih pogojno uporabljate, a posledično ne boste mogli uporabljati vseh funkcij spletišča v polni meri.

Spletno mesto www.bizo.si uporablja piškotke v dveh kategorijah:

1. Potrebni piškotki

cookie_consent_level

Trajen piškotek - ostane na računalniku do 2 leti, razen če predpomnilnik piškotka izbriše. Stran uporablja piškotek za pomenje nastvitev piškotkov.

CMSSESSID

Veljavnost piškotka do konca seje. Identificira obiskovalca spletne strani in mu zagotavlja osnovne funkcije spletne strani.

__atuvc

Trajen piškotek - ostane na računalniku do 2 leti, razen če predpomnilnik piškotka izbriše. Piškotek je ustvarjen in uporabljen z namenom, da uporabnik vidi posodobljeno število, če deli stran in se potem vrne nanjo preden je pomnilnik osvežen.

frontend

Veljavnost piškotka do konca seje. ID seje uprabnika.

2. Piškotki namenjeni za boljšo učinkovitost

* Google Analytics

__utma

Trajen piškotek - ostane na računalniku do 2 leti, razen če predpomnilnik piškotka izbriše. Uporablja za razlikovanje med uporabnikom in sejo. Piškotek je ustvarjen med izvajanjem javascript knjižnice, ko ni obstoječih __ utma piškotkov v obstoju. Piškotek je posodobljen vsakič, ko so podatki poslani Google Analytics.

__utmb & __utmc

Veljavnost piškotka 30 min. Uporabljen za določitev nove seje/obiska. Piškotek je ustvarjen med izvajanjem javascript knjižnice, ko ni obstoječih __utmb ali __utmc piškotkov v obstoju. Piškotek je posodobljen vsakič, ko podatki poslani Google Analytics.

__utmz

Veljavnost piškotka 6 mesecev. Shranjuje vir promenta ali oglaševalsko akcijo, ki opredeljuje kako je uporabnik prišel na stran. Piškotek je posodobljen vsakič, ko podatki poslani Google Analytics.

__utmv

Trajen piškotek - ostane na računalniku do 2 leti, razen če predpomnilnik piškotka izbriše. Uporabljen za shranjevanje variabilnih podatkov na ravni obiskovalca. Piškotek je ustvarjen, če razvijalec uporabi _setCustomVar metodo z poljubno variablo na ravni obiskovalca. Piškotek je tudi uporabljen pri _setVar metodi. Piškotek je posodobljen vsakič, ko podatki poslani Google Analytics.

Osebne podatke, ki jih posredujete v postopku registracije, obdelovalec povezuje s podatki, ki so shranjeni v piškotku. Podatke, ki jih proizvajajo piškotki, ločeno ali v kombinaciji s posredovanimi osebnimi podatki uporabnika uporabljamo za ovrednotenje uporabe spletne strani, za izdelavo poročil o aktivnostih internetne strani, statistične analize podatkov, analize nakupovalnih navad, oblikovanja pristopa neposrednega trženja na podlagi nakupovalnih navad, za opravljanje nadaljnjih storitev, povezanih z uporabo spletne strani in druge aktivnosti neposrednega trženja.

BIZO, Poslovne storitve Darko Jeličić s.p., Varpolje