.

.

Led žarnica, sijalka z vgrajenim senzorjem gibanja (radarski senzor)

Led žarnica, sijalka z vgrajenim senzorjem gibanja (radarski senzor)

Žarnica s senzorjem gibanja omogoča samodejno prižiganje in ugažanje led žarnice. Z uporabo boste povečali varnost vašega doma in prihranili pri porabi energije. 

Ko žarnica zazna gibanje se samodejno vključi in gori 15 sekund. Po tem času se samodejno izključi. 

14,63 €
Z davkom
Količina

Radarska senzorska led žarnica

Takšna radarska senzorska led žarnica je zanimiva za uporabo v različnih scenarijih, posebej zaradi tega, ker jo lahko uporabljamo v različnih svetilih, ki pokrijejo celotno žarnico in bo zaradi radarskega senzorja žarnica normalno zaznala gibanje in se vključila. 

 

Uporaba radarske senzorske led žarnice

Uporabna v zelo različnih scenarijih. Zelo uporabna zna bit v kopalnici, hodniku, garaži, kleti, zunanji osvetlitvi… Prav tako v poslovnih prostorih znotraj kot tudi znotraj, posebej na mestih kjer ne želite, da je osvetlitev vključena skozi cel dan. Idealno mesto so tudi stranišča v gostinskih lokalih, restavracijah, različnih obratih, kjer ne želite, da je osvetlitev vključena 24h na dan.

 

Razlike med PIR in radarsko led žarnico

Nekateri ste verjetno že zaznali, da v žarnici ni PIR senzorja. Večina senzorskih žarnic uporablja PIR senzor za zaznavanje gibanja. V tej žarnici je vgrajena drugačna tehnologija, ki pošilja radijske valove in z odbijanjem in vračanje teh radijskih valov, žarnica zazna, da je v bližini gibanje in da mora vključiti luč. Zaradi tega je tudi bolj občutljiva in bolj odzivna kot žarnice, ki imajo PIR senzor. V določenih primerih je to zelo dobro, v določenih je pa lahko tudi moteče. 

 

Žarnica z radarskim senzorjem gibanja omogoča samodejno prižiganje in ugažanje led žarnice. Z uporabo boste povečali varnost vašega doma in prihranili pri porabi energije. 

Ko žarnica zazna gibanje se samodejno vključi in gori 15 sekund. Po tem času se samodejno izključi. 

Video predstavitev radarske senzorske led žarnice

 

Lastnosti podatki led žarnice z vgrajenim radarskim senzorjem 

 • Model: LED PEAR
 • Nazivna Napetost: 230 V
 • Moč: 10W
 • Grlo: E27
 • Svetilnost: 900lm
 • Barva temperature: 4000K
 • Kot žarka: 240°
 • Barva Svetilke: Bela
 • Življenska Doba: 30.000h
 • Zatemnilna: NE
 • Dimenzije (mm): L:114/D:60
 • Radarski sensor: 360°
 • Garancija: 5 let

 

Prednosti radarske senzorske led žarnice

Kot sem že omenil je glavna prednost radarske senzorske žarnice v tem, da zaznava gibanje tudi čez določene ovire. Kar pomeni, da lahko žarnico uporabljaš v vseh vrstah svetil in se s tem ne bo blokiral senzor in njeno delovanje. Zaradi te lastnosti je pa potrebno pri uporabi in umestitvijo v prostor upoštevati tudi to, da se vam žarnica ne bo sprožila iz sosednjih prostorov.

Na podlagi testiranja in preskušanja v različnih scenarijih, sem ugotovil, da žarnica dokaj enostavno prodre skozi vrata, lesene površine, siporeks in druga tanjše materiale. Medtem ko čez klasični opečni zidak, betonsko ploščo, radarski senzor ne prodre. 

 

Uporaba radarske senzorske led žarnice

Pri uporabi in namestitvi te žarnice je potrebno upoštevat tudi razdaljo do katere radarski senzor zazna gibanje. Senzor zaznava gibanje približno pri 4 metrih razdalje. Pomembno je tudi to, da žarnica po zaznavanju gibanja gori približno 15s, če v teh petnajstih sekundah ne zazna novega gibanja, se bo ugasnila. Če bo pa v tem vmesnem času (15s) v njeni bližini zaznano novo gibanje, bo žarnica gorela normalno naprej, vse dokler v njeni bližini ne bo več zaznala novega gibanja. Po 15 sekundah ko ne bo gibanja, se bo žarnica izključila.

Že imaš v mislih kje bi ti takšna žarnica prišla prav? Sam sem takšno žarnico namestil pred vhodom v hišo, v shrambo, v klet in kopalnico, ker je zelo priročno, ko moraš sredi noči iskati stikala za vklop. Te žarnica zazna in namesto tebe vključi luč. Posebej priročna je tudi za otroke, ko sredi noči iščejo kopalnico. 

10 Izdelkov

Izbrani izdelki

4 Podobni izdelki