.

.

Pametna žarnica Sengled Element

Sengled Element žarnica je odlična rešitev za prilagajanje barve svetlobe, ki bo za vas v določenem trenutku najbolj primerna. Paket vsebuje Element žarnico, za upravljanje vseh funkcij, potrebujete Sengled Element komplet.   

Sengled Element žarnice so kompatibilne z Amazon Alexa, Samsung Smart Things, Google Home-Nest in drugimi vmesniki.

24,90 €
Z davkom
Količina

Sengled Element žarnica je odlična rešitev za prilagajanje barve svetlobe, ki bo za vas v določenem trenutku najbolj primerna. Paket vsebuje Element žarnico, za upravljanje vseh funkcij, potrebujete Sengled Element komplet.  

Pametna žarnica Sengled Element je oblikovana minimalistično in hkrati moderno. Njen funkcionalen dizajn omogoča enostavno integracijo žarnice v standarden E27 navoj za žarnice. Poleg modernega in funkcionalnega dizajna žarnico Element odlikuje tudi energijska varčnost. Element žarnica porabi 80% manj energije kot žarnica z žarilno nitko. Čeprav uporablja le 9.8W, je njena moč enakovredna 60W žarnici. 

 

S Sengled Element aplikacijo boste lahko s pomočjo pametnih mobilnih naprav enostavno prilagajali barvo svetlobe (od 2700K do 6500K) in jo tudi zatemnili. Še več. Z aplikacijo boste lahko določili tudi urnik, kdaj boste želeli, da bo žarnica svetila. Tako boste lahko prižigali ali ugašali luč na daljavo. Aplikacija vam torej omogoča, da boste imeli luči pod nadzorom kadarkoli in kjerkoli. S tem boste lahko doprinesli varovanju vaših prostorov pred potencialnimi tatovi, saj boste z nadzorovanjem žarnic na daljavo lahko ustvarili občutek, da prostor ne sameva.

Upravljanje pametnih žarnic preko aplikacije za Apple naprave (Aplikacija za Apple naprave)Aplikacija za upravljanje pametnih led žarnic Sengled.

 

Sengled Home aplikacija za pametne žarnice Sengled

Katera barva svetlobe, topla, dnevna ali hladno bela?

Pogosto vprašanje pred nakupom žarnic je, katero barvo naj izberem, toplo, dnevno ali hladno belo? Pravilnega odgovora tukaj ni. Naj pojasnimo, barva svetlobe je lastnost žarnice, ki ne vpliva na njeno delovanje. 

Na levem spektru (2700K) se nahaja topla bela barva. Taka žarnica sveti s specifičnim rumenkastim odtenkom, ki je zelo podobna svetlobi klasičnih žarnic z žarilno nitko. Ta vrsta svetlobe je zelo prijazna očem, zato se priporoča za razsvetljavo v dnevnih bivalnih prostorih. Po svetilnosti pa je žal najslabša, zato takšne LED sijalke niso primerne za pisarne in delovne prostore, kjer je močna svetloba bistvenega pomena.

Barva svetlobe led žarnic

Slika: Barva svetlobe led žarnic. Vir: www.antari.uk  

Ko je barvna temperatura nastavljena na 4500K (blizu temperature sončne svetlobe sredi dneva), je barva objekta najbližja naravni barvi. Višja barvna temperatura povzroči hladen videz barv  medtem ko nižja da bolj topel videz.

Na središču spektra (4000K-4500K) se nahaja nevtralno bela, oziroma dnevno bela barva. Te žarnice nimajo posebnih barvnih odtenkov. Take žarnice so zato primerne za delavnice, pisarne in predele, kjer potrebujete dobro osvetljenost.

Na desnem spektru (6500K) se nahaja hladno bela barva. Značilna je po svojem modrem odtenku in je podobna svetlobi, ki jo oddajajo xenonske žarnice v avtomobilih. Po svetilnosti je najboljša vendar pa zna biti modro obarvana svetloba, za notranjost stanovanja marsikomu neprijetna. Njena prednost je tudi, da ne privlači mrčesa, tako da je odlična za uporabo na vrtu, terasi ali balkonu.

Kelvinova lestvica barvne temperature predpostavlja, segrevanje črnega objekta. Ko je dovolj segret, bo oddajal globoko rdečo barvo. Ko se temperature večajo, se barva spreminja z rdeče na oranžno, v belo in na koncu modro.

Pametnim žarnicami Sengled Element Plus boste lahko s pomočjo pametnih mobilnih naprav enostavno prilagajali barvo svetlobe (od 2700K do 6500K) in jo tudi zatemnili.

Barva svetlobe pametne led žarnice Sengled Element (2700k-6500k)

Slika: Primerjava barv svetlobe led žarnice Sengled Element Plus od 2700K do 6500K

Sengled element prilagajanje svetlobe (bela, dnevno bela in topla barva svetlobe)

Slika: Pametna žarnica Sengled Element Plus

 Element žarnice porabijo 80% manj energije kot klasične žarnice. Skozi aplikacijo boste lahko spremljali tudi porabo energije. 

 

Sengled Element žarnice so kompatibilne z Amazon Alexa, Samsung Smart Things, Google Home-Nest Hub in drugimi vmesniki.

Pametne žarnice Sengled Element podpirajo asistente Google Home Nest, Amazon Alexa, Sasmusng SmartThings...

Sengled Element žarnice lahko uporabljate tudi s popularno aplikacijo IFTTT.

Pametne žarnice Sengled podpirajo tudi IFTTT

 

Tehnični podatki Sengled Elemet žarnic:

 • Številka modela: Z01-A60EAE27 
 • Oskrba z energijo: 220-240V 50Hz 
 • Navoj: E27
 • Poraba električne energije: 9.8W ±10% 
 • Delovna temperatura: -20°C ~ +40°C 
 • Vlažnost zraka: 10% - 95% 
 • Svetlobni tok: 806 lumnov 
 • Barvna temperatura: 2700-6500 K, možnost spreminjanja s pomočjo aplikacije 
 • Življenjska doba: 25.000 ur Indeks prikaza barv: >80 Kot žarka: 270° 
 • Možnost zatemnitve: Da, z aplikacijo ali stenskim stikalom vklop/izklop 
 • Protokol Zigbee: Zigbee HA 1.2.1; Zigbee pro 
 • Svetlobni žarek: Topla bela, 2700-6500 K, možnost spreminjanja s pomočjo aplikacije 
 • Dimenzije: premer-60mm; višina-120mm 
 • Teža: 210g
20 Izdelkov

Izbrani izdelki

2 Podobni izdelki