.

Nove pametne žarnice Sengled svetijo z močnejšo svetlobo CES 2019

Nove pametne žarnice Sengled svetijo z močnejšo svetlobo CES 2019

Prispeval      Aug 29, 2019     Pametne žarnice    0 Komentarji

Sengled PAMETNA ŽARNICA LED extra-bright: najmočnejša pametna žarnica na trgu

Sengled je na največjem sejmu elektrotehnike CES 2019 napovedal in predstavil nove pametne žarnice in izdelke za pametno osvetlitev. Nova linija izdelkov vključuje najmočnejšo pametno žarnico na trgu: Sengled Smart LED Extra bright. Ta nadomešča 100W klasično žarnico in je prejela tudi prestižno priznanje in nagrado CES 2019 Innovation Award, v kategoriji pametni dom (Smart Home).

Predstavitev Pametne žarnice Sengled Extra bright, ki nadomešča klasično 100W žarnico potrjuje Sengledovo predanost pri razvoju in postavljanju novih meja. Zasnovana je bila z namenom, da zamenja klasično 100W žarnico. Tako je pametna led žarnica Sengled extra bright postala prva žarnica na trgu, s 1500 lumni svetilnosti v klasičnem A19 formatu žarnice. Večja svetilnost pametne žarnice v klasični obliki A19 pomeni, da lahko uporabniki s to pametno žarnico brezhibno zamenjajo katerokoli 100W žarnico in ne spreminjajo svetilnost. Tako kot tudi z drugimi pametnimi žarnicami Sengled Eelement, lahko uporabniki preko te nastavijo urnike in rutine, ter spremljajo prihranke energije v aplikaciji Sengled Home. Pametno žarnico lahko povežete z virtualnima osebnima pomočnikoma Amazon Alexo in tudi z Google Home.

Prva pametna žarnica na trgu s 1500 lumni svetilnosti v klasičnem A19 formatu žarnice Sengled 100W

SENGLED SMART WI-FI MULTICOLOR A19

Sengled Wi-Fi Barvna A19 pametna led žarnica je druga žarnica, ki so jo predstavili na CES sejmu s standardno velikostjo A19 in kot že ime pove gre za žarnico, ki se neposredno poveže na WIFi omrežje. Uporabnik lahko izbira med 16 milijoni barvnimi odtenki in tisočimi odtenki bele svetlobe, brez kakšnega vmesnika ali prehoda.

Sengled Wi-Fi Barvna A19 pametna led žarnica

SENGLED PAMETNI RGBW LED BARVNI TRAK

Sengled Smart LED Barvni RGBW trak deluje na podoben način kot barvna pametna led žarnica, vendar je v obliki svetlobnega traku in ne standardne žarnice. Trak lahko priključite v katerokoli vtičnico, kar da uporabniku možnost za ustvarjanje ambientalne svetlobe. Upravlja se jo lahko preko pametne aplikacije Sengled Home, nastavlja se urnike in rutine kot pri vseh Sengled pametnih žarnicah.  Trak lahko prav tako povežete z Amazon Alexo in z Google Home.

SENGLED PAMETNI BARVNI LED RGBW TRAK

Slika: Barvni Sengled pametni led RGBW trak

SENGLED PAMETNA LED ŽARNICA S SENZORJEM GIBANJA

Drugo nagrado na sejmu CES 2019 Innovation Award iz podjetja Sengled je prejela pametna LED žarnica s PIR senzorjem gibanja. Sije s 1200 lumni, v obliki/formatu PAR 38 in je namenjena za uporabo na prostem.

SENGLED PAMETNA LED ŽARNICA S SENZORJEM GIBANJA

Slika: Pametna žarnica Sengled s senzorjem gibanja

Poleg novih večbarvnih Smart LED izdelkov je Sengled predstavil še en izdelek, ki je prejel nagrado CES 2019Innovation Award v kategoriji Smart Home – Sengled pametno LED žarnico, s senzorjem gibanja. Ta zunanja varnostna žarnica združuje pametno upravljanje s tehnologijo PIR senzorja gibanja, ki združuje funkcionalnost dveh naprav v eno. Ta svetla LED žarnica v obliki PAR38, s svetlobno močjo 1200 lumnov, ponuja razsvetljavo za celo okolico doma. Njena posebnost je tudi v tem, da lahko vgrajeni senzor uporabljate kot ločeno napravo in z njim določite pravila še za druge naprave v vašem  domu. Aktivira lahko še žarnico, ki je v hodniku, kuhinji ali na drugi strani hiše. S tem znatno povečamo svojo varnost ob prihodu v hišo in hkrati morebitnim tatovom damo signal, da je nekdo v hiši, oziroma v bližnji okolici.

SENGLED PAMETNO STIKALO

Sengled bo v svoj nabor izdelkov dodal še pametno stikalo in pametni senzor za vrata in okna. To stikalo je brezžično stikalo, ki uporabnikom omogoča preprost vklop in izklop luči ali prilagajanje svetilnost preko priročnega pametnega daljinca.

 

SENGLED PAMETNO STIKALO

Slika: Sengled pametno stikalo.

Uporabniki vseh novih in že obstoječih Sengled pametnih led žarnic, lahko uporabljajo aplikacijo Sengled Home za nadzor svetlobe doma ali ko so zdoma. Nastavljajo urnike, da se žarnice same vključijo in spremljajo porabo električne energije na vseh. Poleg tega se lahko uporabniki povežejo z lučmi na naprave Amazon Alexa in Google Home Assistant, ki se nadzorujejo preko glasu. Pametno stikalo in pametni senzor dodata še druge možnosti za upravljanje s svetlobo. 

Sengled pametni senzor za vrata in okna

Slika: Sengled pametni senzor za vrata in okna

Sengled pametne žarnice lahko povežete tudi s pametnimi prehodi kot so Samsung Smartthings in Wink. Upamo, da bo dodana podpora tudi Telekomovi novi Neo platformi za pametno življenje in pametnemu domu A1 Smart Home.  

RAZPOLOŽLJIVOST NAPRAV IN CENE

  • Pametna led žarnica s senzorjem gibanja se na ameriškem trgu že prodaja. Cena preko znanih trgovcev kot sta Amazon in Best Buy je 29,90$ kar je približno 26€
  • Sengled Wi-Fi Barvna A19 pametna led žarnica, bi se naj začela prodajati v začetku druge polovice leta. Cena bo znana ob začetku prodaje.
  • Pametna žarnica Sengled led extra bright, ki nadomešča 100W klasično žarnico, pametno stikalo, Sengled pametni trak bodo na voljo v  prvi polovici leta 2019

Pustite odgovor

* Ime:
* E-naslov: (ni objavljeno)
   Spletna stran (URL spletnega mestahttp://)
* Komentar:
Vrsta kode