.

BARVA SVETLOBE POMEMBNO VPLIVA NA NAŠE POČUTJE

BARVA SVETLOBE POMEMBNO VPLIVA NA NAŠE POČUTJE

Prispeval      Oct 11, 2019     Pametne žarnice    0 Komentarji

BARVA SVETLOBE POMEMBNO VPLIVA NA NAŠE POČUTJE

Ali ste vedeli, da barva svetlobe znatno vpliva na naše počutje in delovanje? Ljudje se najbolje počutimo ob svetlem dnevu, medtem ko temačna sivina jesenskih in zimskih dni lahko zmanjšuje človekovo koncentracijo, psihično aktivnost ali celo privede do depresije.

Barva svetlobe oziroma njen videz se nanaša na temperaturo svetlobe, ki se izraža v stopinjah kelvina (kelvin oziroma K je enota za termodinamično temperaturo). Splošno lahko barvo svetlobe razdelimo na toplo in hladno barvo. Med tople vire svetlobe prištevamo tiste, katerih temperatura svetlobe ne preseže 3000K, hladni viri svetlobe pa so tisti, ki presegajo temperaturo svetlobe 4000K.  

Barva svetlobe se čez dan spreminja. Temperatura barve dnevne svetlobe je najvišja okoli poldneva, ko doseže več kot 5000K. LED žarnice so umetni vir svetlobe, ki se od vseh umetnih virov še najbolje približajo naravni dnevni svetlobi in ponujajo izbiro med različnimi barvami svetlobe. Klasične žarnice oddajajo le toplo belo barvo (3000K), medtem ko je pri LED žarnicah možno izbrati hladno dnevno belo svetlobo (6000K), ki nadomešča dnevno svetlobo in je danes zelo zaželena. Tako so LED žarnice tiste, ki izmed vseh žarnic omogočajo najboljšo nastavitev temperature barve. 

Sengled Element (barva svetlobe)

ELEMENT STARTER KIT- PRILAGAJANJE BARVE SVETLOBE VAŠIM POTREBAM

Ko je govora o LED žarnicah, je navadno na voljo izbira med tremi odtenki barv: toplo bela, hladno bela ali hladno dnevno bela. Toplo bela barva svetlobe (2700K) je najbolj primerna za prostore, kjer se sproščate in počivate. Hladno dnevna bela barva svetlobe (4100K) posnema naravno dnevno svetlobo. Hladno bela barva svetlobe (6000K) se najraje uporablja v delovnih prostorih.

Sengled Element starter kit je odlična rešitev za prilagajanje barve svetlobe, ki bo za vas v določenem trenutku najbolj primerna. Paket vsebuje dve Element žarnici in Element Hub vmesnik.

Sengled Element Kit (barva svetlobe led žarnice)

Katero barvo svetlobe LED žarnice naj izberem, toplo ali hladno belo? S Sengled Element aplikacijo boste lahko s pomočjo pametnih naprav enostavno prilagajali barvo svetlobe (od 2700K do 6500K) in jo tudi zatemnili.

Žarnica Sengled Element prilagajanje barvne svetlobe od 2700K do 6500K

Še več. Z aplikacijo boste lahko določili tudi urnik, kdaj boste želeli, da bo žarnica svetila. Tako boste lahko prižigali ali ugašali luč na daljavo. Aplikacija vam torej omogoča, da boste imeli luči pod nadzorom kadarkoli in kjerkoli. S tem boste lahko doprinesli varovanju vaših prostorov pred potencialnimi tatovi, saj boste z nadzorovanjem žarnic na daljavo lahko ustvarili občutek, da prostor ne sameva.

Žarnica Sengled Element prilagajanje barvne svetlobe od 2700K do 6500K

Element žarnice porabijo 80% manj energije kot klasične žarnice. Skozi aplikacijo boste lahko spremljali tudi porabo energije.

Žarnica Sengled Element prilagajanje barvne svetlobe od 2700K do 6500K

BIZO bo v kratkem svoji ponudbi pametnih žarnic dodal tudi Sengled Element starter kit. Spremljajte nas in si priskrbite svoj paket žarnic, ki vam bo omogočal izbiro med različnimi barvami svetlobe, manjšo porabo energije in nadzor nad žarnicami kjerkoli in kadarkoli.

Pustite odgovor

* Ime:
* E-naslov: (ni objavljeno)
   Spletna stran (URL spletnega mestahttp://)
* Komentar:
Vrsta kode